Новини

img_top.jpg

2 ЛЮТОГО В ХУДОЖНЬО-КОНЦЕРТНОМУ ЦЕНТРІ ІМ. И. КОЗЛОВСЬКОГО - КОНЦЕРТ «І НА ОНОВЛЕНІЙ ЗЕМЛІ...»

Часто буває, що разом з артистами співає весь зал? А в Художньо-концертному центрі ім.І.Козловського – камерному залі Національної оперети, де відбудеться концерт «І НА ОНОВЛЕНІЙ ЗЕМЛІ...» за творами Тараса Шевченка у музично-літературному проекті н. а. України Олександра Кравченко, таке буває майже кожен місяць.

Поезія Тараса Шевченка стала основою композиції спектаклю. Вірші Кобзаря «І мертвим, І живим, і ненароджених», «Титарівна», «Катерина», «Сліпа», «Минають дні, минають ночі...» звучать у ньому актуально і дуже символічно.

Доля України вгадується в кожному рядку, в кожному слові... Учасники проекту створили справжній букет індивідуальностей: різних, протилежних, але однаково яскравих і талановитих. Різнохарактерні героїні шевченкових творів ожили у виконанні талановитих артистів: заслуженої артистки України Зої Кравченко і Ганни Коваль, які створили ряд прекрасних образів, перевтілившись у Титарівну, Лілею, Катерину, Відьму, Сліпу.

Музична частина проекту складається з української музики різного часу – від «Прелюдії» Б. Лятошинського, яка стала свого роду роздумами про долю України, до улюблених романсу «Журавка» О. Білаша та народних пісень «Дивлюсь я на небо», «Там, де Ятрань круто в'ється», «Ніч яка місячна» у виконанні солістів-вокалістів Національної оперети України Любові Сагати і Володимира Одринского.

Початок о 19:00.
izvestia.kiev.ua

До перелiку