Новини

Жителі Черкащини хочуть надати Шевченківськими місцями статус всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

В підтримку ініціативи зібрано вже понад 30 тисяч підписів. Їх передали віце-прем'єру — В'ячеславу Кириленко під час урочистостей з нагоди 156-ї річниці з дня перепоховання праху Кобзаря на Чернечій горі.

"Хотів би подякувати організатора цієї акції — черкаського бізнесмена, благодійника, мецената Олега Володимировича Васецкого, який взяв це на прапори, і ми будемо зараз робити все, щоб ця ініціатива знайшла своє логічне завершення", — сказав народний депутат України Владислав Голуб.

Урочистості розпочалися службою в Успенському соборі, потім колона пройшла до могили Кобзаря. Учасники ходи впевнені, що поважний статус світової спадщини позитивно вплине не тільки на Шевченківські місця, але і на розвиток усього регіону.

"Мені здається, що зміни будуть досить приємні і для нас, і для Канівщини, Тарасової гори", — впевнена місцева мешканка, учасниця ходи Оксана.

"Збережеться ландшафт, ці території і пам'ятники, які тут є. Буде вивчатися ця історія, буде більше людей приїжджати", — зазначила місцева мешканка і учасниця ходи Тетяна Кужим.

Щоб отримати статус всесвітньої спадщини чиновники повинні звернутися в штаб-квартиру ЮНЕСКО в Парижі. Ініціатори впевнені, процес буде тривалим і складним, проте результат того вартий.

24tv.ua

До перелiку