Новини

До Шевченківським дням в Черкаській області відкриється виставка ілюстрацій до творів Кобзаря.

Вперше на батьківщині українського поета Тараса Шевченка в Черкаській області відкриється виставка унікальних ілюстрацій до творів Кобзаря українського художника Івана Їжакевича, передає з посиланням на прес-службу Мінкульту.

"9 березня, в день народження великого поета в національному заповіднику "Батьківщина Тараса Шевченка", в літературно-меморіальному музеї Т. Шевченка відкриється виставка з фондів Національного музею Тараса Шевченка (Київ) під назвою "З доріг життя, сховавши втому, я в отчий край вернувсь назад", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що у відкритті виставки унікальних ілюстрацій до творів Тараса Шевченка візьме участь віце-прем'єр-міністр - Міністр культури України В'ячеслав Кириленко.

Виставка представить 28 кращих художніх робіт відомого українського живописця, письменника і графіка Івана Їжакевича, які зберігаються у фондах Національного музею Тараса Шевченка.

Значна частина творчості Івана Їжакевича пов'язана з іменем Кобзаря. Він створив понад 200 ілюстрацій до видань "Кобзаря" Тараса Шевченка, для будинку-музею Шевченко малював картини "Гайдамаки в Умані", "Перебендя", "Зустріч Т. Шевченко з сестрою Яриною", "Похорон Шевченка" - одну з найкращих - "Мені тринадцятий минало", сюжет якої пов'язаний з автобіографічними рядками поета, додали у відомстві.

ПрессОрг

До перелiку