Новини

46_tn.jpg
10 березня в Києві пройде урочиста церемонія Міжнародного культурно-просвітницького проекту "Нас єднає Шевченкове слово", в якій візьмуть участь посли іноземних держав.

Про це виданню "ГОРДОН" повідомили в прес-службі Міжнародного культурно-просвітницького проекту.

Організаторами заходу виступили Міністерство культури України, Київська облдержадміністрація, Київська облрада, управління культури, національностей та релігій КОДА, Національний музей Тараса Шевченка та Вишгородський історико-культурний заповідник.

Проект проводиться вже третій рік поспіль у музеї Тараса Шевченка і присвячений дню народження українського поета. Під час церемонії дипломати представлять видатні твори своїх країн, які стали для них такими ж знаковими, як для України шевченківський "Заповіт".

"У цьому році виповнюється рівно 150 років, як за "Заповітом" остаточно закріпили саме ця назва. Адже до цього вірш називався і "Думка", і "Завєщаніє", і "Остання воля", – зазначає куратор проекту Влада Литовченко.

Також у рамках культурного проекту запустили відео-флешмоб "Київщина читає Шевченка вголос", який присвячений 85-річчю Київської області. У відеоролику відомі діячі з різних сфер суспільного життя Київській області читають "Заповіт" та запрошують приєднатися всіх бажаючих прочитати на відео вірш і викласти на своїх сторінках в соцмережах з відповідними хэштегами.

Крім того, українські культурні діячі взяли участь у фотопроекті "Книга усіх часів", представивши різні видання "Кобзаря" в бібліотечному антуражі.

Під час заходу 10 березня гостям представлять виставку "Шевченко і Київщина" з експонатами та документами, наданими Вишгородською історико-культурним заповідником, Національним історико-етнографічним заповідником "Переяслав", музей "Флігель Тараса Шевченка" (Яготин) та Державним архівом Київської області.

На церемонії також представлять унікальне видання "Кобзаря" висотою понад 2 м, який стане найбільшим в світі "Кобзарем".

Початок урочистої церемонії заплановано на 12.00 дня.

m.gordonua.com


До перелiку