Новини

12 березня ц.р. українська громада м.Франкфурт-на-Майні (ФРН) спільно з Генеральним консульством України провела літературно-мистецьку акцію, присвячену Шевченківським дням.

На початку свята перед громадою виступив Генеральний консул України у Франкфурті-на-Майні Олександр Новосьолов, який підкреслив важливість взаємодії між консульством та громадою та наголосив на головному завданні установи – захищати інтереси і права своїх громадян, які знаходяться за кордоном. 

Спеціально для цього свята була сценізована поема Т.Г.Шевченка “Тополя”, а відома літературознавець Анна-Галя Горбач розповіла про балади у творчості Великого Кобзаря. Крім цього гості мали змогу послухати майстерну гру на бандурі та побачити біографічний фільм про славетного поета “Заповіт”. 

Напередодні акції у місцевій Українській греко-католицькій церкві відбулася траурна панахида, присвячена пам’яті Т.Г.Шевченка, у якій взяли участь представники української діаспори, запрошені гості, журналісти та співробітники Генконсульства. 

До перелiку