Новини

14_061054_26726.jpg

Мелітопольські студенти-філологи вшанували пам'ять Кобзаря.

Щороку 9-10 березня українці вшановують пам'ять великого поета і письменника Т. Г. Шевченка. Не залишилися осторонь і студенти-філологи з МДПУ. Так, 10 березня на філологічному факультеті відкриту лекцію на тему "Тарас Шевченко - апостол правди і науки" провела доцент кафедри української та зарубіжної літератури Шарова Тетяна Михайлівна, яку присвятила 155-річчя з дня смерті Кобзаря.

Перед лекцією викладачі та студенти вшанували пам'ять Т. Г. Шевченка покладанням кольором біля його погруддя на 6-му поверсі філологічного факультету. А студенти другого курсу поклали кошик з квітами біля пам'ятника поета на площі Перемоги.

На лекції, крім самої Тетяни Михайлівни, виступили завідувач кафедри української і зарубіжної літератури Землянська А. В., а також студенти С. Довгопол, Р. Шевчик, А. Георгієва. Також на лекції були представлені нові книги, в яких досліджується творчість Т. Шевченка, фільм про його творчість і презентації "Пам'ятники Кобзареві" і "Жінки в житті Шевченка Т.".

На цьому заході були нагороджені переможці конкурсу на кращий твір на тему "Мій Шевченко" - студентка філологічного факультету Наталія Василенко і студентка ННИСПМО Пастух Альбіна.

Як повідомляється на сайті МДПУ, студентам захід дуже сподобався, вони висловили своєму викладачеві подяку за цікавий матеріал і креативний підхід до його подачі.

Местные вести

До перелiку