Новини

79_tn.jpg

Почалася підготовка до зйомок масштабного українсько-казахстанського фільму про Тараса Шевченка "Таразі. Прощання з пустелею". Про це в Facebook повідомляє прес-служба продюсерської компанії Sky Production, яка буде координувати роботу на території Казахстану.

У роботі над картиною беруть участь компанія Sky Production, український продюсерський центр "Інсайт Медіа" та Одеська кіностудія. Зйомки пройдуть в Одеській області України і Мангістауської області Казахстану. Бюджет фільму склав 44,8 млн грн.

Очікується, що фільм вийде в прокат восени 2017 року. Режисер і автор сценарію фільму – Олександр Денисенко.

Фільм присвячений життю Тараса Шевченка під час військової служби в Новопетровському форті (півострів Мангишлак, нині Мангистау). Згідно офіційного синопсису проекту, основна дія розгортатиметься влітку 1857 року – в останні три місяці заслання Шевченко, що тривала близько 10 років на службі в царській армії.

Оголошено кастинг на роль Тараса Шевченка, в якому можуть взяти участь актори, підходящі за типажем і володіють українською мовою.

Незабаром буде проведений кастинг на інші ключові ролі, серед яких – роль казашки Каті, яка стала музою для відомої однойменної картини Тараса Шевченка, а також літньої людини і дервіша, яких український класик зустрічає в Казахстані.

Продюсери також ведуть переговори з казахстанськими телеканалами про можливості створення багатосерійного телесеріалу, здатного розширити рамки проекту.

GORDONUA.COM

До перелiку