Новини

media288312.jpg
Новосибірськ — півторамільйонний мегаполіс. Основна відмінна риса нашого міста в тому, що тут не тільки співіснують, але і ще і дружать між собою представники десятків різних народів і національностей. Новосибірців регулярно запрошують на різні творчі зустрічі та спортивні змагання. 11 березня городян чекає яскраве свято, присвячений дню народження поета Тараса Шевченка. Детальніше про це — у програмі «Активний місто» на радіо «Міська хвиля».

Хоча пам'ятник Тарасу Шевченку в нашому місті поставили не так давно, новосибірські українці регулярно проводять вечори пам'яті поета, а також влаштовують у палацах культури концерти для городян.

9 березня — одне з головних свят для українців — День народження улюбленого поета. В цей день о 13.00 на перехресті вулиць Шевченка та Кірова, де розташований пам'ятник поету, пройде урочисте покладання квітів. Тут можна буде ближче познайомитися з яскравою автономією, а також послухати вірші Тараса Шевченка.«Зараз ми працюємо над створенням проекту. Буде розбитий сквер, для нього ми посадили вже 25 кущів калини — це улюблене дерево Шевченка. Також там посадимо 2 верби — онуки дерев, які посадив Шевченка на Мангыншлаке, коли був там на засланні. Ми привезли їх звідти», — розповів керівник української національної культурної автономії в Новосибірську Володимир Павук.Творчість поета знайоме новосибірцям, багатьом навіть з малих років. За статистикою, кожен третій новосибірець має українські коріння, а в радянських школах багато піонери знали напам'ять вірші українських поетів.

Це далеко не все, про що ми хотіли б вам розповісти. Детальніше про щоденній діяльності управління громадських зв'язків мерії слухайте у наступних випусках програми «Активний місто». Залишити повідомлення про цікаву подію або поставити своє запитання можна на автовідповідач 30-40-600. Побажання та запитання можна залишати на сторінці офіційної групи Вконтакті.

nsknews.info

До перелiку