Новини

Безымянный6.png
Нащадок Шевченка презентував історію цілого роду і понад сотню унікальних фото.

Збірку наукових досліджень Шевченківського роду презентував нащадок великого Кобзаря Микола Лисенко. Зустріч дослідника зі студентською молоддю та міською інтелігенцією відбулась у юнацькій бібліотеці імені Симоненка. Це лише один із перших заходів в рамках Шевченківських березин, інформує ЧСН.

Про Тараса Шевченка написано багато книжок. Кожен українець змалечку знає його біографію. Та досі жодному науковцю у повній мірі не вдавалося дослідити рід Кобзаря, окрім Миколи Лисенка – далекого родича відомого поета. Сьогодні він представив аудиторії своє 2 видання книги «Коріння Шевченкового роду»

Нащадків у Шевченка чимало. Багато хто пішов стопами відомого предка, втім, у роді є й інженери, лікарі, вчителі, іхтіологи, краєзнавці, навіть дипломати. Микола Лисенко – інженер-механік харчового виробництва зібрав у одній збірці історію життя цілого роду. Перше видання навіть занесено до «Книги рекордів України».

Цінність дослідження полягає у тому, що воно ще більше відкриває читачам значимість постаті Тараса Шевченка, не тільки як поета, письменника і художника, а й як людину, яка змогла передати свою мудрість через покоління і століття, наголошує кандидат історичних наук Олена Костюкова.

Окрім розповідей про родичів, Миколі Лисенку вдалося зібрати понад сотню унікальних фотознімків, які до цього часу не друкувалися у жодному виданні. Відвідувачі презентації мали змогу ближче познайомитись із історією сім’ї великого Кобзаря.

ПРО ВСЁ


До перелiку