Новини

11231928m.jpg
9 і 10 березня 2017 року в містах України за традицією буде проводитися фестиваль "Шевченківські дні". Тисячі цінителів грандіозного літературної спадщини великого Кобзаря та громадського діяча будуть відсвяткують день народження в рамках красивого і цікавого заходу.

У 2017 році українці відсвяткують двісті третю річницю з дня народження славетного українського письменника і поета Тараса Григоровича Шевченка. Кожен рік "Шевченківські дні" проводяться майже в кожному куточку нашої країни 9 березня, в день, коли він народився, і 10 березня, у день смерті письменника. В 2014 році, святкування двохсотлітнього ювілею Кобзаря було занесено до списку пам'ятних подій організації ЮНЕСКО.

Шевченківські дні" в Києві.

У столиці України святкувати ювілей Кобзаря за традицією почнуть вранці 9 березня 2017 року. Відкриттям свята буде урочисте покладання свіжих весняних квітів до пам'ятного монумента Тараса Григоровича, яке проведуть перші особи країни. Крім того, в цей же день, біля пам'ятника найчастіше організовуються мітинги, в яких беруть участь члени національних і патріотичних організацій.

9 і 10 березня 2017 року святкові заходи пройдуть також у Національному музеї Шевченка. Традиційно в їх рамках заплановано читання вірш Тараса Григоровича, концерти творчих команд, видовищні театральні вистави. Спеціально до цієї видатної події в музеї отроются нові цікаві виставки та будуть представлені нові експонати. У 2014 році перед святом тут провели масштабну реставрацію і ремонт. Внутрішній двір музею тепер може похвалитися елегантним скляним атріумом.

Гості свята зможуть ознайомитися з новою експозицією під назвою "Шевченко - божественне покликання", в якій можна побачити оригінали його картин, графічних малюнків, акварельні роботи Тараса Григоровича.

Де зупинитися: готелі Києва.

"Шевченківські дні" в селі Будище.

Село Будище Звенигородського району є маленькою батьківщиною Кобзаря. Тут не припиняються реконструкційні роботи на території пам'ятки садового та паркового мистецтва 19 століття і до колишньої літньої садибі Енгельгардта, на якого працював Шевченко. Після завершення реконструкції планується створити в маєтку новий музей, присвячений життю та творчій діяльності видатного поета.

Де зупинитися: готелі Черкаської області.

"Шевченківські дні" в Каневі.

9 березня 2017 року о 9.00 в Каневі на мальовничій Тарасовій горі урочисто покладуть квіти до могили Тараса Григоровича. Вшанують пам'ять живими квітами і пам'ятних монументах в селі Моринці та Шевченкове. У музеї Т. Г. Шевченка в Каневі за традицією буде проведено свято відкритих дверей, відвідати який вільно і без оплати зможе кожен охочий. У 2014 році під Тарасовою горою відкрили Тарасову церкву, збудовану з дерева.

10 березня 2017 року о 10.00 на легендарній Тарасовій горі очікується традиційний молебень на честь 155-ї річниці з дня відходу письменника з життя. Крім того, всі бажаючі покладуть квіти до іншим місцевим пам'ятників Тарасу Григоровичу.

Де зупинитися: готелі Канева.

"Шевченківські дні" у Львові.

"Шевченківські дні" у Львові - це традиційний фестиваль, який відомий своєю давньою історією та насиченою програмою. Серцем святкових заходів є площа біля пам'ятника Кобзареві. Тут прозвучать його мелодійні вірші і душевні пісні. У травні у Львові проводиться фестиваль молодіжних талантів "Шевченко-Фест". В ньому приймають участь дівчата та юнаки, які втілюють ідеї великого письменника, поета та художника у своїх літературних творах і картинах.

Де зупиниться: готелі Львова.

Не пропустіть шанс зануритися в захоплюючий і ліричний світ творчість великого Кобзаря!

hotels24.ua

До перелiку