Новини

10 березня ц.р. у м.Липовляна (Республіка Хорватія), де проживає українська громада, в міському Товариському домі відбувся літературний вечір, присвячений творчості Тараса Шевченка, який організували культурно-просвітницьке товариство “Карпати” та українська греко-католицька церква.

У заході взяли участь співробітники Посольства в Хорватії, представники владних структур, активісти товариства дружби “Хорватія-Україна”, члени культурно-мистецьких товариств українців Хорватії, представники мистецьких та наукових кіл, українського греко-католицького священства та Союзу українців і русинів. На цьому літературному вечорі школярі середніх шкіл, в яких викладається українська мова, разом зі своїми вчителями декламували поетичні твори Тараса Шевченка та виконали пісні на слова Кобзаря. 

Союз українців і русинів продовжить відзначення Шевченківських днів в м. Загреб. Так, 23 березня ц.р. у приміщені міської бібліотеки міста Загреб спільно з кафедрою української мови та літератури філософського факультету Загребського університету заплановано провести урочистий вечір під назвою “Шевченко і духовність нації”, на який запрошені представники культурно-просвітницького товариства українців і русинів Загребу, активісти товариства дружби “Хорватія-Україна”, члени культурно-мистецьких товариств українців Хорватії, співробітники Посольства та інші.

До перелiку