Новини

11 квітня 2017 року в Національній бібліотеці Карелії спільно з Карельської регіональною громадською організацією «Товариство української культури «Калина» в рамках щорічних Шевченківських читань відбулася творча програма «Тарас Шевченко і російська культура»

Учасники вечора ознайомилися з фотовиставкою, присвяченою заслуженому працівникові культури Російської Федерації, заслуженій артистці Карелії, художньому керівнику хору «Українська пісня» Кларі Миколаївна Стасюк. На книжковій виставці, підготовленій у рамках «Шевченківських читань», можна було погортати як поетичні та прозові твори Шевченка, так і літературознавчі праці про творчість поета, видання його віршів на іноземних мовах. Прозвучали доповіді про життя і творчий шлях великого Кобзаря Тараса Шевченка та його зв'язки з російською культурою, підготовлені працівниками бібліотеки.

Віталій Петрович Фартушний, професор Петрозаводської державної консерваторії імені А. К. Глазунова, заслужений діяч мистецтв України, заслужений артист Карелії, розповів про видатного українському оперному і камерному співака Дмитра Михайловича Гнатюка.

На вечорі прозвучали вірші Тараса Шевченка українською, російською, англійською, німецькою, естонською та фінських мовах. Яскравою окрасою програми став виступ учасників народного вокального колективу «Українська пісня», а також чоловічої вокальної групи «Ясены» під керівництвом Клари Миколаївни Стасюк.

Прозвучали доповіді викликали загальний інтерес, а вірші та пісні допомогли створити теплу атмосферу дружби і згоди. Допомогли в цьому і ведучі вечора – співробітник бібліотеки Світлана Андріївна Харіна і голова правління КРОО «Калина» Світлана Володимирівна Рукавишникова.

library.karelia.ru

До перелiку