Новини

imag3519-(page-picture-large).jpg
«Тарасова стежка» отримала туристичний QR-код в рамках проекту «Символи Запоріжжя» ®

При підтримці мецената Олександра Богуслаєва у Запоріжжі триває реалізація великого історико-культурного проекту «Символи Запоріжжя»

13 січня на території Національного заповідника «Хортиця» громадська організація «Запорізький вектор» встановила 12-й туристичний QR-код біля пам'ятки «Тарасова Стежка».

«Тарасова стежка» - це не просто черговий туристичний об'єкт, який символізує одну з найяскравіших сторінок історії острова, яка пов'язана з перебуванням в Запоріжжі Тараса Шевченка, - розповів Олександр Коваленко, керівник проекту «Символи Запоріжжя». - Наше завдання-звернути увагу громадськості на один із найяскравіших символів не тільки Запоріжжя, а й усієї України – острів Хортиця. Автор проекту подякував співробітників заповідника за співпрацю і допомогу в підготовці інформації для QR-коду, який розрахований переважно на гостей міста, у тому числі - іноземних туристів. У ньому міститься інформація англійською та українською мовами про Національний заповідник «Хортиця», зокрема про етапах перебування Т. Г. Шевченка на острові, випуск телевізійної програми «Символи Запоріжжя», присвячена Хортиці.

imag3524-(page-picture-large).jpg
Щоб дізнатися про історію об'єкта необхідно встановити на телефон безкоштовну програму під назвою QR Reader і сфотографувати QR-код.

«Запорізький вектор» робить дуже хорошу справу, привертаючи увагу громадськості до символів Запоріжжя, при цьому, не звужуючи тематику до точкових об'єктів, а розглядає об'єкти комплексно, - говорить Сергій Дударенко, співробітник Національного заповідника «Хортиця». - Тому, здавалося б, завдяки невеликим крокам здійснені великі звершення. Ми повертаємося до витоків своєї національної культури, формуємо українську, запорізьку духовність. Спасибі організаторам проекту та меценату Олександру Богуслаєву за підтримку важливих історико-культурних проектів Запорізького краю.

Z-City

До перелiку