Новини

246c9dfcba7bcc308e3f93579a550dc46de8fafc.jpg

У Черкасах пройде телерадиофестиваль "Кобзар єднає Україну"

З 19 по 23 травня на базі Черкаського філіалу НТКУ відбудеться Всеукраїнський фестиваль телевізійних і радіопрограм "Кобзар єднає Україну", засновником і організатором якої є Держкомтелерадіо. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держкомтелерадіо передає УНН.

Фестиваль присвячений 202-ї річниці з дня народження Т. Г. Шевченка. Його мета - сприяти вивченню та осмисленню духовних заповітів великого Кобзаря, вплив його спадщини на утвердження громадянської свідомості та патріотизму.

"Вже вдруге Шевченківський край стане центром журналістських зустрічей, майстер-класів, обговорень і творчих дискусій. В рамках фестивалю відбудеться конкурс теле - і радіопрограм. У цьому році на конкурс надійшли 63 телевізійні роботи і 35 радіопрограм всіх регіональних філій НТКУ. Програми-переможці згодом будуть транслюватися в ефірі регіональних філій та НТКУ", - йдеться в повідомленні.

Серед заходів фестивалю - робота творчих майстерень, перегляд, прослуховування та обговорення фестивальних програм, презентація творчих проектів гостей фестивалю. Крім того, 21 травня керівник Держкомтелерадіо Олег Наливайко проведе у Черкасах нарада директорів філій НТКУ.

Учасники фестивалю візьмуть участь у Всеукраїнському святі "В сім'ї вольній, новій", який пройде в Каневі в день перепоховання Шевченка Т. 22 травня.

ИА УНН

До перелiку