Новини

135875_large.jpg
Завтра, 8-го вересня в Дніпрі урочисто відкриють новий пам'ятник Тарасу Шевченку.

Досі в нашому місті було три відомих пам'ятника великому Кобзареві: на Монастирському острові, на вул. Воскресенської навпроти театру Шевченка та на селищі Шевченка, де пам'ятник пережив довгу епопею з руйнуванням і відновленням.

Завтра до них додатися бюст Тараса Григоровича на житловому масиві Придніпровськ. Про це повідомила завідувачка музеєм «Літературне Придніпров'я» Олена Аліванцева:

- 8 вересня 2017 о 8.15, за адресою: житловий масив Придніпровськ, вул. Космонавтів № 7, у дворі школи № 98 (автобусна зупинка «Кулінарія») відбудеться урочисте відкриття пам'ятника Т. Г. Шевченка. Це новий пам'ятник великому генію українського народу, який з'явиться за роки незалежності України в Дніпропетровську області. Монументальна скульптура художника Дмитра Малярчука з Тернополя буде встановлена за ініціативою і на кошти депутатів Самарської районної ради.

Для церемонії відкриття учні та педагоги школи № 98 підготували літературно-художню композицію, яка підкреслить урочисту і особливе значення цієї події в культурному житті Дніпропетровщини і України. На церемонію відкриття запрошені керівники області та міста, Самарського району, почесні гості, громадські організації і жителі житлового масиву.

gorod.dp.ua

До перелiку