Новини

Памятник
У Самарській області хочуть увічнити царів, дочку Сталіна, Тараса Шевченка та багато інших особистостей


За дорученням губернатора Самарської області Дмитра Азарова в регіональному Міністерстві культури склали проект реєстру видатних особистостей, пов'язаних з Самарською областю.

У списку значаться 257 прізвищ. Політичні діячі, вчені, діячі культури і мистецтва, промисловці. До реєстру потрапили царі від Петра Першого до Миколи II, Троцький, Тарас Шевченко, Алабін, Дибенко, Ульянов, Ельдар Рязанов, а також дочка Сталіна Світлана Аліллуєва. Вона значиться як діяч мистецтва і культури. У пояснювальній записці йдеться:»у жовтні 1941года, дочка Йосипа Сталіна разом з дітьми інших впливових в країні людей привезли в місто Куйбишев, запасну столицю країни, залишила про цей період спогади".

Планується можливість увічнення Імен, що потрапили в список. Як проходитимуть громадські обговорення реєстру не йдеться. На сайті адміністрації Самари пропонують всі зауваження та пропозиції направляти на електронну пошту або по телефону Департаменту культури адміністрації Самари 332-42-60. У відомстві нам пояснили, що таким чином вони збирають пропозиції та зауваження щодо реєстру. Про те, в якій формі пройдуть громадські слухання не пояснили.

parkgagarina.info

До перелiку