Новини

1488860036.jpg
В Актау члени українського етнокультурного центру покладуть квіти до пам'ятника Т. Г. Шевченка. Програма святкування дня народження поета включає також концерт, виставку прикладного мистецтва та нагородження конкурсу Шевченківських читань. Про це розповіла Тетяна Лісниченко, голова українського етнокультурного центру.Урочистості, присвячені 203 річниці з дня народження Тараса Шевченка, розпочнуться з покладання квітів до пам'ятника Кобзаря в міському сквері. Там же відбудеться нагородження переможців міського конкурсу Шевченківських читань серед школярів.

Потім гості зможуть відвідати виставку прикладного мистецтва в КДК їм.Абая, подивитися концерт української творчості.

У святкових заходах візьмуть участь депутат Мажилісу Парламенту РК Юрій Тимощенко, тимчасовий повірений у справах України Володимир Джиджора.

У програму святкування включена поїздка в Форт-Шевченко. Організатори та гості відвідають музей Тараса Шевченка, покладуть квіти до пам'ятника.

Заходи в Актау почнуться 12 березня о 15 годині.

Тарас Шевченко - український поет, художник, прозаїк, етнограф, народився 9 березня 1814 року в селі Моринці Звенигородського повіту Київської губернії.

Літературна спадщина Шевченка, центральну роль у якому відіграє поезія, зокрема збірка «Кобзар», вважається основою сучасної української літератури і багато в чому літературної української мови.

lada.kz

До перелiку