Новини

1009273326.jpg

У райцентрі Одеської області замість Леніна встановили бюст Шевченка.

За словами скульптора Леоніда Бубновського, вписати погруддя Шевченка в існуючий масивний п'єдестал, розрахований на скульптуру в повний зріст, виявилося непростим завданням. Раніше на цьому місці були пам'ятники Сталіну і Леніну.

"Це — бюст в 2,5 натури. Я збирав історичні документи, фотографії і у результаті вивчення всіх матеріалів зобразив Шевченка в розквіті сил. Він взагалі був дуже вольовий, і я намагався це показати в своїй роботі. Це не копія, а оригінальна робота", — розповів скульптур. На цьому постаменті спочатку був пам'ятник Йосипу Сталіну, а після розвінчання культу його особистості – Володимиру Леніну. Вождь пролетаріату був скинуть з п'єдесталу 5 років тому хуліганами. Замість нього тимчасово встановлювали погруддя Леніну, проте через диспропорції форм він виглядав безглуздо. Після вступу в силу закону про декомунізацію його прибрали.

На цьому постаменті спочатку був пам'ятник Йосипу Сталіну, а після розвінчання культу його особистості – Володимиру Леніну. Вождь пролетаріату був скинуть з п'єдесталу 5 років тому хуліганами. Замість нього тимчасово встановлювали погруддя Леніну, проте через диспропорції форм він виглядав безглуздо. Після вступу в силу закону про декомунізацію його прибрали.

Зараз навколо погруддя Кобзареві упорядковують територію, офіційне відкриття заплановане на 9 травня.

РИА Новости Украина

До перелiку