Новини

400115 (Custom).JPG
У селі Попівка на Миргородщині відкрито пам’ятник Т.Г Шевченку.

Днями у селі Попівка Миргородського району відбулася урочиста церемонія відкриття пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку. Пам'ятник встановлено на місці понівеченого та демонтованого пам'ятника Леніну.
В урочистостях з нагоди відкриття пам’ятника взяли участь заступник голови обласної ради Володимир Микійчук, голова районної ради Анатолій Карбан, заступник голови райдержадміністрації Олександр Гуржій, сільський голова Олексій Шпак, мешканці та гості села. Почесні гості свята звернулися з найщирішими вітаннями до мешканців села Попівка з побажаннями розквіту, добра, достатку всій громаді.

Володимир Микійчук подякував всім, хто брав участь у встановленні пам’ятника:
- Через творчість Шевченка Україну пізнає світ, а його заклики до об’єднання досі працюють на об'єднання українського суспільства навколо найвищої цінності – вільної заможної України. Я впевнений, віднині приходячи на це місце всі Попівка, а особливо наші юнаки і дівчата будуть ще більше розуміти патріотизм, свій громадянський обов’язок, свою гордість за нашу любу Україну – сказав Володимир Микійчук.
До односільчан звернулися Микола Віташ, директор ТОВ «Батьківщина – Нива», Олександр Ярошенко, директор ТОВ «Залісся – 2007» - ініціатори, меценати, патріоти. Вони подякували всім за підтримку їхніх ініціатив, привітали односельців зі святом, побажали здоров’я та щастя родинам.

- Відкриття пам’ятника Кобзареві в Попівці - гідний внесок у справу увічнення пам’яті Тараса Григоровича Шевченка, - зазначив Анатолій Карбан.- Історія України підтвердила погляди та переконання Великого Кобзаря. Українці постали як духовно багата європейська нація.
Символом чесності, правди і безстрашності, великої любові до людини назвав Шевченка Олексій Шпак.
Хвилиною мовчання учасники зібрання пом’янули героїв, які віддали життя за незалежність і територіальну цілісність України.
Отець Андрій провів освячення пам'ятника, учасники художньої самодіяльності сільського будинку культури, музичної школи та районного центру культури та дозвілля підготували святковий концерт.

Полтавская областная рада

До перелiку