Новини

_3003306.jpg

Вишиванки, українські пісні і танці: вечір пам'яті Тараса Шевченка відбувся у Владивостоці

В суботу, 12 березня, у Будинку офіцерів флоту відбувся концерт «Вінок Кобзареві», присвячений 202-річчя з дня народження Тараса Шевченка – видатного українського поета і художника. Тараса Шевченка у Владивостоці згадують більше століття, вже у 107-й раз відбувся концерт його пам'яті. І в третій раз цей захід проходить на сцені Будинку офіцерів флоту.

Розпочався концерт з виконання віршів поета українською мовою. На рідному для Шевченка мовою пройшла значна частина концерту, номери оголошувалися найчастіше на ньому. Всі дійові особи на сцені були в українських народних костюмах.


Гостям представили безліч музичних номерів. Пісні, написані на вірші поета, виконали «а капела» і під акомпанемент хори, солісти хорів і сольні співаки з Владивостока і Приморського краю. Багато глядачі не могли втриматися і починали підспівувати знайомі пісні.

Тарас Шевченко народився 9 березня за сучасним календарем відразу після Міжнародного жіночого дня. Тому блок пісень у концерті був присвячений мамам, сьогоденням і майбутнім.

Глядачам продемонстрували безліч танцювальних номерів. Дитячі хореографічні ансамблі показали українські народні танці. Були тут гопак, хоровод і багато іншого.

Крім виступів артистів, в залі на двох проекторах показували картини, написані художником: автопортрети, портрети, пейзажі. Крім того, була демонстрація фотографій з пам'ятниками Тарасу Шевченку. Виявилося, що всього їх по всьому світу 1 384. Звичайно, не обійшлося і без віршів поета. Їх читали школярі та студенти Владивостока.

Нагадаємо, Тарас Шевченко — видатний український поет, крім того, відомий як художник, історик і етнограф. Літературна спадщина Шевченка вважається основою сучасної української літератури і літературної української мови. Центральну роль у літературній творчості літератора грала поезія, а «вінцем» його творчості стала збірка «Кобзар».

Новости Владивосток

До перелiку