Новини

630_360_1445861660-2187-vyistavka-aleksandra-klimenko-volya-k-svobode-duha-i-prazdnik-byitiya.jpg

Виставка абстрактного живопису відкриється в музеї Шевченка.
У Національному музеї Тараса Шевченка 31 жовтня відкриється виставка творів одного з найвідоміших художників України, куратора, теоретика і дослідника мистецтва Олександра Клименка «Воля до свободи духу і свято буття».
Про це повідомляє прес-служба музею.
На виставці будуть представлені твори з різних проектів художника, об'єднані ідеєю мистецтва як визуализованой філософії, пошуком шляху свободи духу і радості буття.
У проекті «Воля до свободи духу і свято буття» художник досліджує різноманітні прояви нестримної волі до свободи, що об'єднує найкращих діячів української та світової культури минулого і сьогодення.

Художник упевнений, що саме прагнення до свободи духу і є тим чинником, який став основою появи абстрактного живопису, бо тільки в абстракції повністю відсутні будь-які ідеологічні нашарування, вплив так званої злободенності, з її пропагандою, насильством над свідомістю, колективними ілюзіями і забобонами.
Також Клименко розкриває стійку взаємну зв'язок між жагою свободи, розумінням сенсу буття як свята, і духовними мандрами поетів, художників і філософів у часі і просторі. "Свобода і дорога мене цілком поглинули..." ця фраза з щоденників Шевченка, як каже сам художник, відповідає сутності його проекту «Бібліотека. Транстемпоральные глоси до історії цивілізації. Сни Доріг»
Олександр Клименко – художник-експериментатор, відомий різноманітністю творчості, захопленням новими технічними можливостями створення зображень. Саме тому на виставці можна побачити як авторські твори в стилі contemporary абстрактного живопису, так і фігуративну графіку і фотографію.

Твори Клименко були відібрані експертами в найбільш знакові для українського сучасного мистецтва представницькі проекти, зокрема такі як «Українське мистецтво 20 століття», «НезалежнIndependent», «20 Year of Presence», «Contemporary Ukrainian Artist» галерея Саачі в Лондоні, успішно купувалися на торгах всесвітньо відомих аукціонних будинків «sotheby's», «Phillips de Pury».
Протягом більш ніж 25-ти років персональні та групові виставки, масштабні кураторські проекти, експертна робота, теоретичні праці Клименко здійснюють помітний вплив на розвиток сучасного мистецтва в нашій країні. Творчість художника є підкреслено інтелектуальним, філософським, має значний суспільний резонанс, викликає інтерес відомих мистецтвознавців, філософів, культурологів. Як один із засновників і активних діячів легендарної художньої групи «Паризька комуна», художник безпосередньо брав участь у головних подіях унікального періоду становлення мистецтва незалежної України – революційного часу змін, які відбувалися в 90-х роках ХХ століття.

УКРИНФОРМ
Мультимедийная платформа
иновещания Украины

До перелiку