Новини

shevchenkomiting030900001.jpg
В Ізмаїлі 9 березня, у 203-ю річницю з дня народження великого українського поета й мислителя Тараса Шевченка, біля підніжжя пам'ятника Великому Кобзарю відбувся мітинг, на якому звучали вірші та пісні на слова генія українського народу.
Перед учасниками заходу виступили Біляна Петрові, Олеся Кічук, Ксенія Дорошенко і Лілія Хаджікова, які віршами і піснями закликали любити Україну і шанувати пам'ять Великого Кобзаря.

На завершення мітингу до пам'ятника Тарасу Шевченку лягли квіти - знак пам'яті та поваги до того, хто жив і творив в ім'я України.

Учасниками заходу стали представники керівництва міста та району, директорського корпусу, духовенства, учнівської молоді, громадськості, силових структур.

До речі, у Шевченківські дні, присвячені 203-й річниці з дня народження Тараса Шевченка в загальноосвітніх навчальних закладах міста пройшли виховні години та бесіди «Великий син великого народу», «І чужому научайтесь, і свого не цурайтесь...» «Шевченкове слово і досі живе», «Він вчив любити Україну», «Щире слово Кобзаря», перегляди документальних і художніх фільмів про життя і творчість Т. Г. Шевченка.

Також у школах Ізмаїла відбулися творчі конкурси «У душі народу – Кобзареве слово», «Кобзар очима дітей», в бібліотечній системі для дорослих - тематичні полиці та виставки «Голос душі великого Кобзаря», «Поет духовної свободи»; відкритий перегляд літератури «Вони ідуть на висоту Тараса» (Письменники – лауреати Національної премії України ім. Т. Шевченка 2016 року); літературна вікторина «Світоч української культури», шевченківське свято «Шевченка люди називають народним співцем свого краю», літературно-музичні вечори «Зоре моя вечірняя...», «Жінка у житті та творчості Кобзаря». У філіях дитячій бібліотеці проходять арт-експозиції «Художня спадщина Кобзаря»; книжкові виставки, тематичні полиці «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття», «Свіча запалена від серця»; конкурс читців «Дитини голосок дзвінкий читає вірші дідуся Тараса»; свято «Уклін тобі, Тарасе»; виставка-портрет «Тернистими шляхами долі».

izmacity.com

До перелiку