В сім'ї новій

  • Вишиванки, українські пісні і танці: вечір пам'яті Тараса Шевченка відбувся у Владивостоці

    В суботу, 12 березня, у Будинку офіцерів флоту відбувся концерт «Вінок Кобзареві», присвячений 202-річчя з дня народження Тараса Шевченка – видатного українського поета і художника. Тараса Шевченка у Владивостоці згадують більше століття, вже у 107-й раз відбувся концерт його пам'яті. І в третій раз цей захід проходить на сцені Будинку офіцерів флоту.

    13.03.2016
  • На Волині встановлено величезний пам'ятник Шевченку.

    Пам'ятники Тарасові Шевченку можна знайти у всіх обласних центрах нашої країни, а також у селах і навіть за межами України. У світі існує понад 1100 монументів видатному поетові. Це чи не найбільша кількість скульптур, встановлених одній людині. На Волині перебуває 22 об'єкти монументального мистецтва, які класифікуються як пам'ятники і бюсти, присвячені постаті видатного поета.

    11.03.2016
  • День народження Тараса Григоровича Шевченка.

    9 березня - день нарождення Т.Г. Шевченка

    09.03.2016
  • "Відновлення Донбасу" відкриє виставку "Мій Шевченко" до дня народження Кобзаря

    "Відновлення Донбасу" відкриє виставку "Мій Шевченко" до дня народження Кобзаря. Її партнерами стануть Національний музей ім. Шевченко і Державна художня школа ім. Шевченка. У середу, 9 березня, о 14.00 в Дружківського міській центральній бібліотеці ім. Лесі Українки (Донецька область, р. Дружківка, вул. Енгельса, 112) відбудеться урочисте відкриття експозиції "Мій Шевченко", присвяченій 202 річниці від дня народження Тараса Шевченка.

    08.03.2016
  • У Львові діти вчилися писати вірші Шевченко гусячими перами.

    У Львові діти вчилися писати вірші Шевченко гусячими перами. У Львівській обласній бібліотеці для дітей відбувся майстер-клас з скоропису (листі гусячими перами), присвячений дню народження Тараса Шевченка. Присутні вчилися писати вірші Тараса Григоровича таким методом, як це робив сам великий Кобзар.

    07.03.2016
  • У Чернігові відкрилася виставка художника-графіка Василя Перевальського "Мій Шевченко".

    У Чернігові відкрилася виставка художника-графіка Василя Перевальського "Мій Шевченко".Видатна подія в культурному житті Чернігова - одразу два митця всеукраїнського рівня відвідали місто над Десною з поетично-виставковим десантом. Відомий громадський і державний діяч, класик вітчизняного поетичного слова Іван Драч представив виставку творів свого давнього друга художника-графіка Василя Перевальського.

    07.03.2016
  • В Красноармійському міському історичному музеї відкрилася яскрава і різнопланова виставка під назвою «Великий Кобзар у творчості дітей»

    Сьогодні, 7 березня, в Красноармійському міському історичному музеї відкрилася яскрава і різнопланова виставка під назвою «Великий Кобзар у творчості дітей», приурочена до 202-ї річниці з дня народження видатного українського поета і прозаїка Тараса Шевченка. Авторами експонатів виставки стали талановиті вихованці Станції юних техніків.

    07.03.2016
  • В Оренбурзі починається міжнародний фестиваль «Шевченківський березень»

    Заходи присвячені річниці народження поета і письменника Тараса Шевченка. 9 березня о 15:00 в музеї історії Оренбурга відбудеться урочисте відкриття 40-го фестивалю «Шевченківський березень». Він присвячений 202-ої річниці з дня народження великого Кобзаря українського народу, художника і поета, класика світової літератури, який провів в солдатському засланні в Оренбуржжі і в Казахстані більше 10 років, Тараса Шевченка.

    06.03.2016
  • "І на оновленій землі врага не буде, супостата" - в музеї Івана Гончара відсвяткують річницю дня народження Шевченка

    "І на оновленій землі врага не буде, супостата" - в музеї Івана Гончара відсвяткують річницю дня народження Шевченка. 9 березня 2016 о 18:30 з нагоди святкування 202-річчя з дня народження Тараса Шевченка у Музеї Івана Гончара (Лаврська 29, Київ) відбудеться музично-літературний вечір "І на оновленій землі врага не буде, супостата ..."

    05.03.2016
  • До Шевченківським дням в Черкаській області відкриється виставка ілюстрацій до творів Кобзаря

    До Шевченківським дням в Черкаській області відкриється виставка ілюстрацій до творів Кобзаря. Вперше на батьківщині українського поета Тараса Шевченка в Черкаській області відкриється виставка унікальних ілюстрацій до творів Кобзаря українського художника Івана Їжакевича, передає з посиланням на прес-службу Мінкульту.

    04.03.2016
  • Жителям Дніпропетровщини розкажуть про Шевченка-художника

    У березні Дніпропетровщина разом з усією Україною відзначає річницю з дня народження Тараса Шевченка. З нагоди свята в Меморіальному будинку-музеї Яворницького розкажуть про особливу грані таланту майстра. Тут влаштують мультимедійні лекції про Шевченка-художника. Подивитися на Україну через призму її картин знаменитого сина запрошує управління культури, національностей та релігій ОДА.

    04.03.2016
  • НАЗВАНІ ЛАУРЕАТИ ШЕВЧЕНКІВСЬКОЇ ПРЕМІЇ

    НАЗВАНІ ЛАУРЕАТИ ШЕВЧЕНКІВСЬКОЇ ПРЕМІЇ У четвер, 3 березня, президент України Петро Порошенко вручив нагороди лауреатам Національної премії України імені Тараса Шевченка. Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури.

    04.03.2016
  • Херсон відзначить День народження Тараса Шевченка

    Херсон відзначить День народження Тараса Шевченка Шевченків Херсоні пройдуть заходи, присвячені Дню народження Тараса Шевченка.

    04.03.2016
  • У Кіровограді збирають селфи з Тарасом Шевченком

    У Кіровограді збирають селфи з Тарасом Шевченком. Обласна бібліотека для дітей ім. Шевченка оголошує акцію "#Selfie_Shevchenko", участь у якому може взяти кожен. Про це пише "Перша електронна, передає кореспондент Depo.Кіровоград.

    03.03.2016
  • Дніпропетровськ буде відзначати 202-ю річницю з дня народження Тараса Шевченка конференціями, вікторинами, виставками і кіно.

    Запрошуємо на вечір кіно про Тараса Шевченка. Дніпропетровськ буде відзначати 202-ю річницю з дня народження Тараса Шевченка конференціями, вікторинами, виставками і кіно.

    03.03.2016
  • Нащадок Шевченка презентував історію цілого роду і понад сотню унікальних фото

    Нащадок Шевченка презентував історію цілого роду і понад сотню унікальних фото. Збірку наукових досліджень Шевченківського роду презентував нащадок великого Кобзаря Микола Лисенко. Зустріч дослідника зі студентською молоддю та міською інтелігенцією відбулась у юнацькій бібліотеці імені Симоненка. Це лише один із перших заходів в рамках Шевченківських березин, інформує ЧСН.

    02.03.2016
  • Президентська бібліотека представить унікальні книги про Тараса Шевченка

    Президентська бібліотека представить унікальні книги про Тараса Шевченка. В честь 202-річчя з дня народження Тараса Шевченка 9 березня в Петербурзі представляє колекцію унікальних книг про життя видатного поета і гуманіста, повідомляє прес-службі Президентської бібліотеки.

    02.03.2016
  • У музеї Бахмута пройде виставка лірики Тараса Шевченка

    Артемівський краєзнавчий музей запрошує жителів та гостей міста відвідати виставку «Не так серце любить ...», присвячену адресатам любовної лірики Т. Г. Шевченка.

    01.03.2016
  • В Оренбуржжі приходить Шевченківський березень

    9 березня о 15:00 в музеї історії Оренбурга (Набережна, 29) відбудеться урочисте відкриття 40-го «Шевченківського березня», присвяченого 202-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка – великого Кобзаря українського народу, художника і поета, класика світової літератури, який провів в солдатському засланні в Оренбуржжі і в Казахстані більше 10 років.

    26.02.2016
  • Слова Шевченка прозвучать в акустичній обробці.

    В інтернеті запустився конкурс "Ше.Пісня" на краще виконання пісні в акустиці на слова Шевченка. Участь у конкурсі може взяти будь-який виконавець, який покладе слова Тараса Шевченка на музику.

    23.02.2016